Fleksibel industriell produksjon i små serier

Loyds driver ikke med leieproduksjon, men tar frem konsepter og løsninger basert på kundens behov. Vi har en bred og tverrfaglig sterk design- og utviklingsavdeling. Avdelingen tar frem konsepter, velger materialer og prosesser ut i fra hva som er riktig for produktet i de aktuelle seriestørrelser.

Fleksibilitet

Loyds har en rekke moderne og fleksible prosesser på huset for bearbeiding av stål, metaller, tre og plast for å imøtekomme bilbransjen krav til korte ledetider og små serier. De prosesser Loyds har selv er av siste nye teknologi, og vi mener vi er blant de beste på dette området.

Der hvor Loyds ikke selv har egne prosesser samarbeider vi med andre bedrifter. Disse er blant de beste innen sine fagområder. Dette sikrer topp kvalitet, leveringssikkerhet og riktig pris.

Stansing og laserskjæring

Vi installerte i mars 2011 to kombinerte Amada EML laser, stanse, gjenge og forme maskiner. Disse håndterer formater inntil 1500 x 3000 mm. Maskinene er utstyrt med et helautomatisk lager og roboter som plukker og stabler ferdige produkter slik at linjen går ubemannet 24 timer i døgnet. Kapasiteten i linjene er på ca 3.000 tonn tynnplater pr år.

Knekking

Vi har fire CNC styrte halvautomatiske kantpresser fra 1.500 til 4.000 mm og 50 til 180 tonn. I mars 2011 investerte vi i den første robotiserte kantpressen ”ASTRO 50” som henter deler direkte fra det automatiske lageret til kombimaskinen, noe som gir en bedre presisjon og produktivitet samt kortere gjennomløpstid, spesielt på store deler. Roboten kan håndtere formater opp til 1.500 x 3.000mm og inntil 50 kg tunge produkter. Roboten stabler disse automatisk på stativer.

Sveising

Vi forsøker så langt det er mulig å konstruere produktene uten behov for sveisesømmer slik at de i størst mulig grad kan produseres automatisk. Men i de tilfeller det er riktig å designe inn sveisesømmmer i produktet, har vi flere erfarne sveisere som håndterer både MIG og TIG.

Lakkering

Bilindustiren stiller stadig høyere krav til finish og korrosjonsbeskyttelse. Loyds er som den eneste i Norge i stand til å tilby zink/mangan-fosfat forbehandling på direkte linjen. Det er denne kvaliteten bilbransjen omtaler som ”fullforsinket karosseri.” Vi har nylig oppdatert anlegget med det siste nye innen sprøyteteknologi. Dette gir kort omstillingstid, tillater metalic lakk og sikrer en jevn påføring med høy finish.

Plast og trebearbeding

Vi har to CNC-styrte freser med bordstørrelse 2000x9000mm der vi kan frese i plast, tre og andre platematerialer. Maskinene er utstyrt med robot for automatisk inn/utmating av materialer. Typiske produkter er gulvplater, vegger og tak til varebiler i kryssfiner og HDF samt plast til forskjellige typer vinduer.

Søm

Loyds produserer forskjellige typer sikkerhetsbelter for bil, buss og offshoremarkedet. Vi har 4 CNC-styrte sømautomater, automatisk beltekapper og annet produksjonsutstyr.

Montering / Pakking

En fellesnevner for de aller fleste leveranser fra Loyds er at de er komplette kit for ombygging. De består nesten alltid av en rekke forskjellige produkter fra forskjellige prosesser. Sammenmontering og pakking blir derfor en viktig del av alle Loyds leveranser. Pakking og montering kommer som en naturlig forlengelse av linjen etter lakkering.

Produkter og prosesser der vi samarbeider med andre:

Rør- og profilbøying

Vi har gjennom mange år bøyet og valset våre rør og profiler selv, men har sett at dagens krav til effektiv produksjon og spesialiserte profiler gjør at det er hensiktsmessig å bruke underleverandører. Dette er leverandører som har skreddersydde maskiner for de aktuelle kvaliteter og geometrier. Vi har utviklet et godt og effektivt samarbeid med flere gode aktører innen dette. Vi låser oss ikke fast til en leverandørs begrensninger, men søker andre leverandører eller videreutvikler oss sammen med leverandøren. Dette har medført at vi i dag har leverandører i både Norge, Sverige og Baltikum av rør- og profilbøying.

Plastforming

Loyds har en stor portefølje med produkter i plast som inngår i de kit vi leverer. Gjennom å være en betydelig kunde på fresing, silketrykking, bøying, vakuumforming og sprøytestøping gjennom 10 år har vi bygd opp stor kompetanse og gode relasjoner til flere leverandører. Loyds utviklingsavdeling konstruerer underlaget for produksjon av verktøyene. Vi sikrer dermed at plastproduktene er optimalt tilpasset våre andre produkter. Særlig innen vakuumforming har vi mange produkter og bred erfaring, alt fra små deksler til skillevegger med krav til styrke.

Tekstiler og tekstilforming

Gjennom mange år som kunde på bilmatter og formstøpte tekstiler til bil har Loyds bygd kompetanse og gode relasjoner innen tekstil. Alle kit til ombygging av personbiler til varebil som Loyds leverer inneholder en spesialsydd gulvmatte for varerommet. Og nå leveres de aller fleste av våre skillevegger til varebil med en formstøpt tekstil-innerliner.

Våre leverandører jobber med de datafilene de får fra Loyds sin konstruksjonsavdeling. Dette sikrer at vi går mye mer rett på mål og får riktige produkter fra første prøve og gjennom hele produktets livslengde.

Glassfiber

I noen produkter kan det være riktig å benytte glassfiber. Loyds har ett utvalg leverandører som leverer dette. Både norske leverandører som er sterke på mindre serier, kort ledetid og kvalitet. og baltiske leverandører som er sterke på litt større serier og lave priser. For Loyds er det viktig å kunne tilby riktig løsning uavhengig om vi har egen produksjon eller om vi må benytte underleverandører.

Vinduer

Loyds er ganske store på kjøp av silketrykte vinduer i PETG og har derfor ett tett samarbeid med vår leverandør på dette. Dette gjelder rette vinduer, samt vinduer som er bøyd eller knekt. I tillegg kan vi fra en av våre andre leverandører tilby bilglass gjennom at vi i nærmere 10 år har jobbet med sikkerhets-bakruter som både er herdet, laminert, silketrykt og med varmetråder.

Beslagsvarer

Alle de kit som Loyds produserer leveres med alt festemateriell som skruer, klips, lister, deksler o.a. Loyds har et rikholdig lager med mange forskjellige deler til dette. I tillegg har vi flere leverandører som skaffer og lagerfører deler for oss.

Spørsmål om dette?

Send oss gjerne en henvendelse.

>